lördag 13 juni 2009

Vart har sommaren tagit vägen - Wohin hat sich der Sommer verzogen - Where has the summer gone to


Blommorna befinner sig i stabilt sidoläge och gör det lättare för sniglarna att nalla på dem. Vinden och stormbyarna tar sista lusten av en att gå ut i trädgården.
Termometern klättrar knappt över 12 grader.Trevlig helg till er alla.
Jag kryper ner i soffan i vinterträdgården med en skön bok och njuter av regnets smattrande på taket. Jag bara älskar denna tillbyggnad, här kan jag vara mitt i den grönskande trädgården och ändå vara inomhus. Guldkant på livet.
Lille Gandalf kunde inte låta bli att gå ut och så här kom han in igen. Stackarn.

Die Blumen befinden sich in "stabiler Seitenlage" und machen es den Schnecken somit leichter sich an ihnen zu verköstigen. Der ständige Wind mit Sturmböen nimmt einem auch noch den letzten Funken Lust raus zu gehen. Das Thermometer klettert kaum über 12 Grad. Schönes Wochenende wünsche ich euch allen.
Ich verkrieche mich heute mit einem schönen Buch aufs Sofa im Wintergarten und lausche dem prasseln des Regens aufs Dach. Nur klein Gandalf konnte es nicht sein lassen rauszugehn und so kam er also wieder rein. Brrrr.


The summer is taking a real break over here. Heavy rain and stormy weather are going to destroy the flowers. Nothing to do about it. I´m trying to enjoy the weekend anyways because lucky me has this wonderfull wintergarden.
I wish you a nice weekend wherever you are.

12 kommentarer:

Lily of the valley sa...

Stackaren! Ja, fy, vilket väder! Min häck ligger nästan dubbelvikt. Jag har inte kunnat klippa den tidigare pga blåsten! Fy, vad det förstör mycket! Du gör helt rätt i att mysa till det i rusket med en bra bok.
Kram Lily

Monica sa...

Regn i all ära...men varför kan det aldrig vara lagom mycket. Längtar efter solen nu .....Hoppas, hoppas på varmare väder till midsommar :)
Tjing
MOnica

gittan sa...

Fy,att han ens ville gå ut i det vädret! Sommaren har dragit norrut, Boden närmare bestämt. Men den hittar förhoppnignsvis snart tillbaks till oss igen / gittan

Merja sa...

Guldkant på livet är precis vad man behöver. Låter härligt att vara i uterummet med en bok och höra regnet smattra:)
Tala om blöt katt! Berit verkar nöjd med sin strappats...håller sig nära huset och oss.
Fortsatt trevlig helg!

Linda Lunda sa...

Åhhh lille gubben!!!
SÅ blöööööt!
Inget för en katt!!!!!!
Idag har jag varit på trädgårdsmarknad!!!
JIPPI!
Linda

Hjärtat Mitt sa...

Stackars Gandalf!
Inte vill man gå ut i det här vädret som har varit. Det är nästan skönt att jobba vaken natt, så man kan sova bort dagarna. Hoppas att det vänder snart. Men det är verkligen grönt och vackert ute.
Jag har ännu inget riktigt vattenblänk i trädgården, men jag vet att min man har stora planer på både damm och liten bäck. Vi får väl se.
Kram Mari

Cilla sa...

Jag ska starta en ny buisenss, regnrockar till katter och andra djur som inte vill vara ute i den skånska sommaren. Det är ju bedrövligt....

Tack för samtalet vännen!

Millan sa...

Stackars lilla söta Gandalf ser verkligen ut som en dränkt katt ;)
Men jag tror på sommaren och idag verkar det bli lite varmare än de 12 graderna som det var härom dagen.

Bea sa...

Ja, det kan man undra vart sommaren tog vägen!? Hos mig regnar det och är alldeles blött och grått. Lagom är bäst även av regn!
Tror att det blir en bakdag idag ;)
Kram / Bea

Wienermädel + Co sa...

Also zu uns hat er sich nicht verzogen, nur am Sonntag hatten wir Sommer, heute schon wieder Regen und Wind

Liebe Grüße

My Mother's Garden sa...

Hi Petra~
I hope the storm doesn't bring too much damage to your garden. Your cat is awfully cute :)
Happy day~
Karrita

Gunilla sa...

Jättetrist när det regnar så att växterna lägger sig.
Din flerfärgade klöver är ju väldigt fin jag har inte sett den tidigare.Undrar om den finns att köpa.Ha en jättefin Midsommar och jag hoppas att regnet har upphört. Här är det soligt och fint idag.
Ha det gott
Gunilla