torsdag 20 augusti 2009

"Obatzt is..." eller Camembert i annan skepnad



igår kväll lagade jag en typisk bayersk osträtt.
Camembert, smör och hackat lök.
Enkel att göra men ack så läckert på grovt bröd.
Mitt favoritbröd här i Sverige är Fazer osötat rågform.
Finnarna kan verkligen baka bröd.


Gestern abend hab ich mal wieder einen Obatztn gemacht.
Einmal Bayer...immer Bayer.

10 kommentarer:

Bea sa...

Mmm...det ser läckert ut! Fint med mönstret på smöret.
Visst har Fazer gott bröd ;)
Ha en fin dag! /Bea

Linda Lunda sa...

Kan behövas lite gottamat ibland!!!!!!
Linda

gittan sa...

Ser mumsigt ut. Jag tillhör dem som föredrar hembakt brödså Fazers har jag aldrig smakat / gittan

Merja sa...

Så smarrigt! Med härlig utsikt med förstås:)
Ha det gott

Monica sa...

Vilken fest! Ser mumsigt ut...och det ser älvan ut att tycka oxå :)
Tjingeling
Monica

agnes sa...

sieht lecker aus,
dazu die wunderschöne Deko,
die Butterdose nebst Inhalt,
einfach herrlich,

liebe Grüße
agnes

Lily of the valley sa...

Mmm! Så gott det låter :D
Kram Lily

Cilla sa...

Låter spännande och gott!

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Ser gottigottgott ut, din gnom verkar också tycka det. :o)
Ha en riktigt härlig helg,
Lydia

Wienermädel + Co sa...

Jetzt muss ich dir demnächste ein Foto von meiner "Zweitbutterdose" (die erste ist - what else Gmundner) schicken!