måndag 26 oktober 2009

Regnig helg - Regnerisches Wochenende

Nu har det blivit trångt i vinterträdgården med alla Änglatrompeter och andra frostkänsliga växter. Bara ett litet bord kunde man klämma in framför soffan och att ta sig ditt liknar nästan en vandring i djungeln. Så länge änglarna fortsätter att blomma kan jag inte "skala" av bladen.
När det regnade som bäst satt jag och stickade vidare på klänningen (lång tröja), men jag lyckades också få ner alla klenoder jag hade med mig hem från veckans plantbytarekväll.
Gummistövlar är verkligen en bra uppfinning.
Och regnet var så välkommen, inte minst av alla grannar i byn som har lidit av vattenbrist i sina brunnar de gångna veckor. Hoppas att grundvattennivån snart stiger igen.

Nun ist es eng geworden im Wintergarten mit all den frostempfindlichen Pflanzen. Nur ein kleiner Tisch konnte noch beim Sofa hineingeklemmt werden.
Wir hatten ein regnerisches Wochenende und ich lauschte dem Regen.
Recht gemütlich wars und ich kam recht weit mit dem Strickzeug (ein Longpulli wächst gerade heran den ich als Kleid anziehen will)
Aber ich konnte, Dank Gummistiefel und Regenjacke, auch alle Pflanzen in die Erde bringen die ich vom Pflanzentauschabend neulich mit nachhause brachte.

4 kommentarer:

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Tänk så bra att vara morgonpigg, nu hann du med ett inlägg också! ;o)
Oj, så härligt trångt du har det blad alla änglar...kan föreställa mig hur det skulle vara att vara ett litet barn och gå där inne, rena trollskogen.
Ha det så bra,
Lydia

gittan sa...

Så härligt det ser ut på din bild! Jag kan förstå att du har svårt att skala av bladen så länge de blommar. Jag har däremot inget val eftersom mina Änglar måste in i vårt redan fullproppade "garage". Men de brukar glatt fortsätta blomma och maken kommer in med väldoft i form av en trumpet då och då under vintern. Jag längtar tills vi får byggt ett uterum/vinterträdgård!
Jädrar vad alla trädgårdsbloggare är flitiga med stickorna, jag har blivit smittad tror jag: Måste ta mig ner till garnaffären för att se vad det finns för skoj där. Förr stickade jag massor för att sen helt lägga stickorna på hyllan. Det är minst 15 år sedan sista plagget blev gjort här. EN lågntröja lät faktiskt väldigt lockande, jag älskar stickade tröjor/koftor! Ha det gott / kram gittan

Merja sa...

Vilken Änglaskog du har Petra!!
Ha det gott

Monica sa...

Hur mysigt ser inte det ut..!...med ett fullproppat växthus och dina änglar är fantastiska....
Tjing
Monica