tisdag 24 mars 2009

Paus från bloggpausen för att det här är bara för bra..

Zaunpfähle können alles werden wenn sie in meine Reichweite geraten, sogar riesen Buntstifte . Ich war im Schuppen-meiner künftigen Keramikwerkstatt beschäftigt aufzuräumen, sortierte Dinge aus die zur Deponie sollten, kletterte auf einen Hocker um auch oben im regal stöbern zu können was da weg soll...und dann riss ich das ganze Regal mit mir um, die Bretter knallten eins nach dem anderen auf meinen Kopf und noch am Boden zwischen all dem Krempel liegend sah ich die Zaunpfähle die damals übrig blieben als der Garten ausbruchssicher gemacht wurde für Kennya. Sofort kam mir der Gedanke dass die Pfähle ja wie Stifte aussehen..ich rappelte mich auf und suchte sofort Farbe hervor und malte sie an. Sie werden balld eine Kletterhilfe sein für eine Klematis oder sowas langsam wachsendes. Freu mich schon darauf diese Pflanze auszusuchen.


Hej kära bloggare, semester skulle det vara.....och semestern började ju helt fantastiskt....solen sken...våren hade anlänt...Petra var ute i trädgården, på alla 4a krypande (nej ...inte p.g. av vinet...) bara för att plocka bort vissna blad och rensa i paradisets rabatter......ahhhh, underbart. Men sedan....tredje semesterdagen ringde telefonen......jag var just inne för att sätta på kaffebryggaren...dagen skulle ju bli lång med allt jag skulle göra och fixa och trixa med..... Som sagd var, det ringde....och jag svarade.. och lyssnade...."Hej...det är H.. P....hur är det med dig.?" Jalusierna trillade ner.....computern i min hjärna raddade upp siffrorna och sa till den dumma optimisten inom mig...NÄÄÄÄÄ, TROR NU INTE ATT HON (Personalchefen) BARA VILLE HÖRA AV SIG OCH FRÅGA HUR LIVET LEKER.... PANG....Min arbetsplats som jag älskar och jobbar med sedan 7 år blir flyttad till utlandet...Jag mår så illa sedan dess.....men hoppet är det sista man tappar..... Men vet ni vad, jag har fortfarande semester, och jag tänker inte tillåter negativa tankar sippra in och fördärva mina lediga dagar. Jag mår skit illa....det gör jag, men bara den delen av hjärnan som fungerar logisk. ( Tack och lov inte mer än hälften) Den delen av mig som gjorde mig till en evig optimist säger jämnt ....CARPE DIEM. Och kära vänner...det gör jag. Idag var jag ute i uthuset..."i min blivande Keramikverkstad" och rensade, slängde, plockade ut grejor som skulle till tippen.......inventerade det jag ska behålla och det som ska bort.......jo, och så var det den där hyllan lite högre upp med alla brädor.......jag klättrade upp på pallen och tittade, jag tittade noga ...använde till och med fingrarna ( den där användbara förlängningen av kvinnornas hjärna, ni vet)....och...ja...vad är det där för bräda...? ????? Och så lutade sig pallen och Petra lutade sig med...men antagligen åt fel hål...jag trillade ner och hela hyllan med...och så klart även alla brädor.......Tjohoooo Och så kännde jag bara att en och en och ännu en bräda bankade ner på mitt huvud. NIX, jag är inte sjuk......inte arg p.g. av denna händelsen......LÄS. Där fanns jag altså liggande i uthuset bland allt bråte och vad händer? Jag fick syn på flera stolpar...sådana som hjag hägnade in trädgården med så att jycken (Kennya) inte skulle sticka ut på åkern...........jag tänkte de ser ju ut som blyertspennor....och sen kom tanken att det här måste jag skriver i mina memoarer... Se bilderna....staketstolparna som är ca. 1,80 till 2,00 m långa blev PENNOR. Kan inte påstå att kreativiteten hemma hos mig tryter....nix...den flyter.

17 kommentarer:

Växthusmadam sa...

Vilken underbar idé! Du kommer att känna dig som om du går omkring i lilleputtland varje gång du passerar pennorna! Inget ont som inte har något gott med sig! Och vilken fin startbild du har på bloggen! Hur gärna skulle man inte vilje sitta i en av de där härliga blå stolarna med en stor kopp te just nu.... Mer snö kom i natt...Tar det aldrig slut?
Växthusmadam

Bea sa...

Vilken story!! Läste den två ggr för att riktigt fånga upp varje mening :)
Lessamt om företaget far utomlands, men det ordnar sig säkert, med din kreativa förmåga klarar du dig fint, förstår att det känns bittert ändå!
Vilket fynd - pennorna = WOW!!
Keramikverkstad - låter som ljuv musik i mina öron och spännnande.
Ha en kreativ dag! /Bea

Monica sa...

Oj, du gjorde väl inte illa dig när du trillade...:0. Vilka jätte"pennor" sen :) vad ska du hitta på med dem? Jag sitter här och flinar för mig själv när jag läser din beskrivning av kvinnans förlängning av hjärnan...:) Du får då till det....
Blir det till att söka nytt jobb nu eller tänker du flytta?
Må så gott och var försiktig när du klättrar :)
Tjing
Monica

Petra sa...

Till alla: Nej jag gjorde mig inte riktigt ond när jag och hyllan landade på betonggolvet, bara lite blåmärken men de är tack och lov täckta av kläderna, sommaren hade det varit värre ;O)
Och ännu ett nej -> jag tänker inte tacka jag till jobbet i Berlin. Bara vissa avdelningar ska flytta utomlands, så jag hoppas att man hittar ett annat bra job åt mig inom företaget. Håll tummarna för mig, jag stortrivs verkligen där.
Idag fick jag fler sådana stolpar i olika längder av en kompis....dem ska också omvandlas till pennor. De 3 jättepennor kommer jag att använder som spalije till en clematis eller nåt annat rart som inte väzer för våldsamt stort. Vill ju se pennorna....och de sätter jag fast vid ett av staketen tror jag.
Just nu står dem ute på verandan och hänvisar till "att här bor en konstnärssjäl". FNISS.

gittan sa...

Jösses, vilken historia! Men det var ju en faslig tur i oturen med allt du fick över dig. Pennor av stolparna - en kul grej minsann! Det där samtalet du fick var ju mindre trevligt, jag fick läsa om mitt jobb i tidningen (så är det att vara tjänstledig)Ett par dagar senare ringde chefen... Vi klarar oss nog ändå ska du se =) Keramiken kanske är värd att satsa på? Ha en fortsatt bra dag - det är ju "skånsk snö" dvs. borta fortare än den kom / gittan

Hjärtat Mitt sa...

Nä, vad trist :(
Hoppas att du får ett annat jobb, och att det löser sig på bästa sätt. Inte precis det man vill höra när man har semester.

Och vilken tur i oturen när du ramlade. Till och med då tänkte du kreativt! Inte dåligt!

Ha en bra vecka!(Trots blåsten och kylen vi har idag)
Kram Mari i Marieholm

Merja sa...

Det händer då verkligen mycket kring dig!
En del bra saker och en del mindre bra. Tråkigt med jobbet ! Hoppas det ordnar till sig och du får andra uppgifter inom företaget.
Tänk att du mitt i röran ändå är så kreativ...fniss...Jätte fina pennor.!!!
Sköt om dig

Lebenszeit sa...

Was für eine schöne Idee !!! Sieht aus wie Buntstifte für Riesen. Und gut das dir nichts passiert ist, aber es sicher heftig weh getan. Danke für das Kompliment für meine Socken. Gebe es sehr gerne an deine kreativen Ideen zurück. Du baust dir eine Keramikwerkstatt aus...da bin ich sehr gespannt auf neue wunderschöne Kobolde und Elfen uns vieles mehr.
Liebe Grüße
Rita ♥

Millan sa...

Jag håller alla tummar jag har att du ska få stanna på företaget där du trivs.

Snygga pennor, tänk en söt klematis som slingrar sig på dom. Nice.

Kramar

Cilla sa...

Tråkigt att det blivit som det blivit. Men det är kanske början till något nytt, intressant. Hoppas vi ses snart igen. Upp med hakan vännen.

Pennorna är fantastiska.

Kram Cilla

Lily of the valley sa...

Det här var ju bra..:D Jag har arbete några år framöver ;-)
Några mil, 5,6, är det nog emellan oss :D
Härliga ideér du får! Det blir kanonfint med pennor som klätterstöd!
vad trist med jobbet! Det har blivit en masspsykos här i Sverige..Alltså med uppsägningar, permitteringar etc.
På måndag får vi besked på mitt jobb vad som ska hända med oss...
Besparingar överallt...
Ursäkta att det drog iväg men jag blir så upprörd...
Man får se det som ett nytt kapitel/ ett oskrivet blad i sitt liv! Det kan bli hur bra som helst :D Med din kreativitet tror jag inte att det blir några problem..Du kan öppna en butik, ordna kurser. Det ena ger nog det andra :D Nu blev det långt!
Ha de gott min vän :D
Kram Lily

sveatroll sa...

Hej Petra! Die Buntstifte sind eine sehr schöne Idee! Da bei uns in den letzten Tagen der Winter zurück gekommen ist (heute hat es fast den ganzen Tag geschneit, aber um 0 Grad ist fast nichts liegen geblieben...), zieht es mich aber noch nicht wieder in den Garten. Und die Kraniche beim "Nachbardorf" haben nun bestimmt auch einen kalten Hintern bekommen...

Liebe Grüße aus dem für unsere Verhältnisse kalten Niedersachsen, Anne

Daniel sa...

Men din kreativitet överlever du det mesta!

Hjärtat Mitt sa...

Hoppas att du fick en mysig stund med dina kort. Önskar att vi hade haft lite mer tid, för vi skrapade verkligen bara på ytan på allt.
Men kanske någon sång.....

Kram Mari i Marieholm

Cilla sa...

När jag blir stor ska jag också lära mig leka med lera. Men det är så mycket jag måste hinna med innan dess ;-)

Kram Cilla

Wienermädel + Co sa...

Was du alles machst! bunte Kletterhilfen sind eine tolle Idee!
Zeigst du uns einmal deine Keramikwerkstatt?

Ein sonniges Wochenende aus Wien !

Lapplisor sa...

Damit hattest Du eine geniale Idee ..
in Tyskland gibt es einen solchen " Zaun ", in winzig, von der Firma Faber ...den fand ich schon immer so schön ..
freu mich auf ein Sommerbild mit gut gedeihenden Kletterpflanzen :-)
♥☼♥Barbara♥☼♥