lördag 25 april 2009

Ugglan har flyttat in(ut) i trädgården - Die Eule ist im Garten eingezogen - The owl moved into the gardenNu har ugglan flyttat ut till trädgården. Där få hon sitta och "uggla"
Vilken härlig solig dag idag! Jag renser och gräver i rabatterna. Vissa plantor bara blev för många och jag tvinger mig att ta bort de. Men måste erkänna att jag har svårt för det. Ser jag att dem trivs så vill jag låta de stå där de är, men det ser ju inte klokt ut i trädgården....nä, nu ska det bli mera igenomtänkt.
Hoppas bara att jag inte fördärver den vilda prägeln alldeles för mycket?

TRÅKIGA NYHETER----> Igor hörde jag av 2 av mina närmsta grannar att dem haft inbrott i sina hus och lusthus. Är skräckslagen...nu kommer detta för nära.
Som tur är har vi hund och larm och allt...det har de väl hållit ifrån oss än så länge. Jag funderar på att skaffa en hund till, och tanken slåg mig att ringa till Skånes djurpark och fråga om dem har valpar i vargkullen? kanske skulle det vara bra att ha en riktig varg i trollskogen bakom huset löst springande? Grrr, är såååå himla arg på folk som inte kan skiljer mellan mitt och ditt.


Nun ist die Eule im Garten eingezogen. Dort darf sie hocken und wachen. Heute ist es auch wieder herrlich sonnig und ich verbringe den ganzen Tag im Garten.

The owl has got it´s place in the garden.
I hope she will enjoy her new home and stay.

7 kommentarer:

Hjärtat Mitt sa...

Hon ser ut att trivas över att få flytta ut!
Här rensas det för fullt i dag oxå. Men man måste ju ta en paus och vila ryggen ibland.

Så trist med inbrott. Det är verkligen inte roligt.
Hoppas att det inte blir fler i närheter.

Ha en riktigt skön helg!
Kram Mari i Marieholm

Gunilla sa...

Ugglan är ju fantastiskt fin.
Den skulle nog passa hos mig ochså. Man vet aldrig kanske den flyger iväg för att söka en partner.

Ha en jätttefin Lördag

Gunilla

Wienermädel + Co sa...

Ein schönes Plätzchen hat deine Eule!

Millan sa...

Söt liten uggla!

Märker samma tendens hos mej när mina perenner förökar sig att jag inte vill ta bort dom utan låter de växa litte till, de verkar ju gilla läget liksom och då får jag med göra det =)

Ha det gott!
kram

Monica sa...

Fru uggla ser ut att trivas utmärkt där på sin pinne. De där tjuvligorna är verkligen inte kul......men de kanske tänker sig för både en och två gånger innan de tar sig förbi din hund.
Tjing
Monica

Lily of the valley sa...

Härligt att få komma ut och lufta sina vingar...

Trist med inbrott! Jag fick inbrottssäkrat altandörr och fönster i fredags. Vi har haft många inbrott runt omkring oss. De har "gått" in genom att lyfta bort skivan på altandörren..och att lyfta ur fönstrerna...

Cilla sa...

Kul att se dig igår. Så fin ugglan blev i trädet. Den vaktar nog alla småfåglarna bra.

Ska bli spännande att få se ditt betongprojekt.