lördag 24 januari 2015

Bayersk afton - Bayrischer Abend


Nej, jag är ingen vegetarian, men idag bjuder jag på "Obatzder"
ett recept från Bayern ...inget kött på bordet mer än två dagar i veckan.
( Försöker jag i.a.f.   men fisk blir det ofta och gärna )
Ikväll blir det något enkelt men mycket smakligt och gott.
Camembert ost som förvandlas till smet som är utmärkt på nybakad surdegsbröd.
Tyvärr finns ingen gräslök i trädgården och glömska lilla jag köpte inget hem.
Det är ännu godare om man rullar ostbollarna i klippt gräslök, men..men.
Trevlig helg, Petra
***
Nein, ich bin kein Vegetarier, aber heute lade ich zu fleischlos ein,
es gibt "Obatzder" ein bayrisches Rezept.
Ich versuche nicht öfter als zwei mal per Woche Fleisch auf den Tisch zu bringen,
aber Fisch gibt es dafür um so öfter.
Zum Camembert ( veredelt als Brotaufstrich ) gibts frisch gebackenes Brot.
Leider gibts ja derzeit keinen Schnittlauch im Garten, und ich hab schon wieder vergessen
welchen zu kaufen (oder verdrängt), na ja es geht auch so.
Schönes Wochenende, Petra



2 kommentarer:

Annika Christensen sa...

Spännande rätt Petra och jag kan tänka mig att de blir ännu bättre med gräslök.
Jag köper solrosfrön för groning.
Ärtskott köper jag gula ärtor på ica och de funkar hur bra som helst.
Har för mig att jag testade med fågelsolrosfrön men de grodde inte lika bra. De sägs också att det behandlas med något särskilt för att det skall hålla sig bättre.
Allt gott
Annika

Ramgad vom Schönbuchrand sa...

ja, so ein guter Obatzder ist schon was feines, mit und ohne Schnittlauch und Brezeln.


Grüße Ramgad