torsdag 1 juli 2010

Vakthunden och carport i grön skepnad


Kennya gillar tuggben, här kånkar hon omkring med sin nya belöning.
Vart än jag går i trädgården så följer hon mig bärande sitt stora oxben i gapet.
Efter löpningen börjar hon alltid bli lite skendräktig. Och det innebär att hon börjar att valla oss. Tofflorna och sandaler agera hennes valpar och sammlas i hennes hundsäng, och när vi går så guidar hon oss på rätt sidan i trappan eller på trädgårds stigen, oavsett var man går så tycker hon att man ska gå på andra sidan än den man själv valde. Och självklart ska vi sitter tätt intill henne när vi sätter oss i soffan. Nu är det stora oxbenet tur att vara hennes valp känns det som.

När carporten byggdes var det tänkt att bilen skulle "bo" där inne, men varken jag eller mannen parkerade sin bil där......och så fick jag den lysande idén att snickra dörrar till carporten och fylla den med ved. Nu är carporten vedbod i stället.
Jag gillar klängväxter och murgrönan och klänghortensian trivs synligt bra vid carporten. Taket är också grönt, där finns en heltäckningsmatta av sedum arter.

På bryggan vaktar en av mina drak-valpar. Få se hur länge den kommer att överleva där. Kennya rusar förbi i ilfart när hon ser hägern eller fasaner i trädgården och jag kan tänka mig att draken få hänga med nån skön dag....ofrivilligt, men ändå.

Soliga hälsningar, Petra

9 kommentarer:

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

En sån fin och duktig Kennya som tar hand om sin familj så bra, allt från skor, tuggben & människor. Här får jag ofta gå och leta upp mina skor utomhus, tur det är fint väder nuförtiden! :o)
Himla läcker vedbod, en prydnad i sig och så dina drakar, de är ju bara sååå läckra! :o)
Ha den finaste av sommarveckor,
kram lydia

Anelias hantverk sa...

Det var då inget litet ben hon fått knappt så hon orkar bära det! Det är nog bäst att draken gömmer sig under svansen så att den inte åker med :)

Ruben sa...

Klätterhortensia är egentligen helt fantastiskt vacker. Av någon anledning (den är för vanlig?) får den aldrig den uppskattning den förtjänar. Tänk om man kunde ha den som tak i en pergola, och blommorna var vända nedåt. Vilken stjärnhimmel!!!!
Ha det gott!
/Ruben

IreneL sa...

Wow...det där var ett riktigt stort ben :) Fin drake!
Ha en fin dag! / Irene

Hantverkarglädje sa...

Tänka sig , jag vet ju inte ens vad en carport är. I alla fall såg det snyggt ut med växter runt i kring. Ha det varmt och skönt för det har vi.

Merja sa...

Duktig vovve!!
Så fint du har det. Rosor som snart tar över din trädgård. Mina rosor som jag fick klippa ner hel kommer sakta men säkert:) Fast Honungsrosen ser lite seg ut i starten. Gulligt med draken och jungfrun vid dina dammar!
Skön fortsättning på sommaren. Kram

Millan sa...

Det där med skendräktiga hundar har vi med lite då och då, vår bygger bo överallt som i rabatten och när hon blir bortkörd därifrån går hon upp i sängen och fortsätter gräva där.
Ha det bra i solen!

Lapplisor sa...

Liebe Petra
Zuallererst danke ich Dir von Herzen für Deine lieben Grüsse in Deinen lieben Kommentaren ...
- alles geht immer weiter ...wir freuen uns schon Heute auf die Tage "danach" ...
Dein Eingangsbild sieht ja gefährlich aus ...ich dachte schon, dieser riesige Knochen wäre ein " Beutestück "*zwinker*
Geniesse Deinen wunderschönen Garten, mit den Drachen und Elfen ..es scheint ein Gartensommer zu werden *hoffnunghab*
Herzliche Sonntagsgrüsse
♥☼♥Barbara♥☼♥

M/S Design sa...

Rejält ben att släpa på.
Snyggt med klätterhortensian vid carporten.
Lite svinn på keramiksakerna blir det alltid utomhus, men tråkigt om den söta draken går sönder.
Ha de bra
Mariana