måndag 9 augusti 2010

"Dagen efter tankar" + En ROS till alla kära gäster vid 1000 Trädgårdar
Vilken dag. När regnet öste ner igor trodde jag att det knappast kommer nån och vill titta runt bland 1000 Trädgårdar. Men vilken överraskning, en strid stöm av glada trädgårdsenthusiaster vällde in genom grinden. Visst känndes det lite onödigt att av alla sommarens dagar med torka och hetta och vattenbrist regnade det just igor.
Men bara en enda gång, nämligen från morgonen till sena natten.
Ibland var det så många här samtidigt att jag knappt hunnit prata med alla, och det var roligt att höra hur de frågade varandra "Är det du som bor här?"
Kanske har jag blivit lite hemmablind för att jag blev så rörd över alla lovord och all beröm jag fick av gästerna. Själv tror man ju att ens egen trädgård inte är nåt speciellt, men reaktionerna av gårdagens gäster visade motsatsen.
Nu undrar jag hur många som kommer och mura upp en ruin i sin egen trädgård efter besöket här hos mig. Fniss.
Nej, nu måste jag verkligen ta mig i kragen och skulptera mera, min keramik var så omtyckt att jag nästan började skämmas. Men så glad jag blev att det blev stor efterfråga efter alver och älvor och mina söta sovande drakar.
TACK ALLA TREVLIGA GÄSTER, NI GJORDE DAGEN TILL EN OFÖRGLOMLIG UPPLEVELSE.
Och tänk er, besöksräknaren på bloggen tickade in 211 gäster igor. Otroligt.
Tyvärr slutade jag räkna antalet gäster hemma hos mig vid 70talet, men dem sista lämnade trädgården vid halv fem tiden och jag gissar på ca. 100 personer som kom allt i allt. Många sade att dem vill återkomma hit och att jag "måste" öppna trädgården på söndagar förr att ett sådant paradis få jag inte gömma!
Vissa sade att dem vill återkomma varje månad för att se skiftningarna i planteringen och att jag skulle verkligen öppna en liten butik här hemma som de gärna vill besöka regelbundet. Tja, vem vet, drömmen finns ju redan, och steget fullt ut väntar runt hörnet. Helgöppet - bara lördag+söndag kanske?
Mannen min sade att jag har hans fulla stöd om jag vill göra det. ;O)
Kram till er alla, och speciellt till Gunnel Carlsson

10 kommentarer:

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

HEj Petra!
Så rologt att det blev en fin dag trots det där onödiga regnandet. Trädgårdsfolk är ett särdeles folk, som inte bryr sig om lite regn när det bjuds på inspireration:-)

JAg vill också ha en sån ruin som du har, det har jag sagt förr:-)

Ha en fin vecka! H.

gittan sa...

=) Jag hade inte trott något annat än att du skulle få gott om besökare och att de skulle gilla det de såg! Grattis till en lyckad dag!!! Kram gittan

Susie på Stjärnarve sa...

Åh, vad kul att du också hade en jättelyckad visningsdag!
ALLA jag har pratat med här på Gotland hade lika trevligt som jag och ovanligt mycket folk, trots att det var första medeltidssöndagen med en massa jippon. Måste bero lite grann på vädret. Ingen kunde ju ligga på stranden och sola. Så det är nog bättre med regn än med sol!

Ruben sa...

WoW STORT GRATTIS!!! Vilka lovord!!! Dessa skall ta till dig. På de trädgårdsvandringar jag varit, har det varit tunnsått med kommentarer. Vad spännande med en liten butik!!!
Ha det gott!
/Ruben

Annika Christensen sa...

Det var en klok man!
Du lyssnade väl med båda öronen?
Jag vet ju hur fint du har det men visst var det typiskt att det skulle regna hela dagen.
Visst var det torrt när vi också var där eller minns jag fel.
Ha det gott och sträck på dig
annika

Millan sa...

Grattis till en lyckad dag!

Lapplisor sa...

Liebe Petra
Das hat auch mir jetzt Freude bereitet, dass Dein Sonntag, trotz Wetterlage, so prima besucht war ... - Du rundum zufrieden warst.
Die Idee mit einem geöffneten Garten ist sehr schön, denn Du lebst ja wirklich in einem kleinen Paradies ..
dazu noch Cafe & Bulle ..:-)
Kram ♥☼♥Barbara♥☼♥

godastunder-tokigaidéer sa...

Hej Petra, Det låter som du hade en underbar dag, jag kan inte annat än att hålla med dig att det var en härlig dag och man tackar alla sina besökare för titten och alla positiva och snälla ord. Självklart är du välkommen hem till mig när du vill och jag hoppas att jag kan få komma och ta en titt hos dig.

Ha det gott
Kram Anna

Gudrun sa...

Stort GRATTIS Petra!
Vad roligt att det blev så lyckat och vad kul för all feedback du fick för allt ditt arbete både i trädgården och med keramiken.
Antar att du fått massor av energi.
Du har verkligen en positiv bild av vädret, "det regnade bara en gång, hela dagen" :D Solstråle.
Önskar dig en fin dag och en skön fortsättning på semestern.

Hantverkarglädje sa...

Hej Petra!
Man blir ju jublande glad för din skull när det blev en så fantastisk dag trots regnet. Full förståelse att du fick besökare för vem skulle inte vilja titta in i din trädgård. Dina ruiner är ju helt unika så jag hade absolut velat vara där om inte avståndet varit för långt. Tur för mig att du åtminstone visar ett och annat därifrån på din blogg.
Fortsatt skön semester till dig.