tisdag 15 februari 2011

Vaniljhjärtan och Krassehjärtat - Vanilleherzen und Kresseherz

 Igår var det bakdags. Passande till Alla Hjärtansdagen
(som jag i.f.s. inte bryr mig om - det är bara ett kommersiellt påhitt för mig)
men jag gillar hjärtan i alla möjliga former, och dessa mumsiga
spröda vaniljhärtan är bara så goda att inte ens jag kommer förbi dem.
Jag som brukar skriver med jämna mellanrum att jag kan vara helt utan kakor, tztztz.
***
Gestern hab ich wieder gebacken, passend noch dazu zum Valentinstag.
(der mir eigentlich egal ist - da ja eh nur ein kommerzieller Hit)
Ich mag Herzen gerne, in allen Formen eigentlich,
und ganz besonders diese Mürbteigherzen mit Vanillcreme gefüllt.
Ich schreibe ja ab und zu dass ich ganz ohne Kuchen sein könnte, aber an diesen
Vannilleherzen komme auch nicht vorbei.


Den härliga bakformen köpte jag i höstas his Lidl.
Än så länge bakade jag bara muffins och mjuka pepparkakor i den,
men igår blev det Vaniljhjärtan. Och mumsiga blev dem.
***
Diese schöne Backform fand ich im herbst bei Lidl glaub ich.
Bisher hab ich darin nur Muffins und weiche Pfefferkuchen gebacken,
aber gestern kamen die Mürbteig Vanilleherzen an die Reihe.
Som vanligt växer hela vintern läckra örter och kryddor på kökets
fönsterbrädor. Här använde jag en form av Geléhallon
(som jag avskyr, men formarna tar jag vara på när
det bjuds på sånt godis på jobbet ;O)
***
Wie immer wachsen auch diesen Winter ettliche Kräuter
auf den fensterbänken in der Küche.
Hier ein Herz mit Kresse.

Jag önskar er alla en riktig fin fortsättning av veckan.
Visst har det blivit vinter igen, men våren kommer, håll ut.
Här fick vi ingen snö denna gången, men jag kan tänker mig att det
våre bättre för växterna med skyddande snö vid dessa minusgrader.
Kram, Petra
***
Ich wünsche euch allen eine weiterhin schöne Woche.
Hier ist der Winter zurück gekehrt. Zwar ohne Schnee aber sehr kalt.
Ich kann mir fast wünschen dass es wieder schneit, denn die Pflanzen wären
über eine wärmende Schneedecke sicher erfreut.
Liebe Grüsse, Petra

11 kommentarer:

Rosenfee sa...

ach hier ist es wieder sehr kalt,es schneite
die Strassenbahnen fuhren heute nicht,vereiste Oberleitungen und jetzt regnet es...so ein scheussliches Wetter
Deine Herzen sehen äusserst lecker aus,und mit der Kresse das ist eine tolle Idee
bisher nahm ich immer diesen Keimer mit 3 Etagen,aber dein Kresseherz sieht viel leckerer aus
das kann Junior mal ausprobieren,der macht sowas so gern
Liebe Grüsse für dich
Patricia

Merja sa...

Vaniljhjärtana ser super goda ut och former verkar bra...till mycket. ...betong gjutning också;)
Eran trädgårdsförening låter toppen. Ska nog gå med i en jag också:)
Ha det gott Petra!

Wienermädel + Co sa...

Da greif ich doch gerne zu, sowohl beim Süssgebäck wie auch bei Kresseherzerl!

Schaut ganz lieb aus.

LG

Marie//Tekla Maräng sa...

Men så goda vaniljhjärtan.
Smart idé med att ta till vara gelehjärtan asken. Mitt problem är att jag också avskyr det godiset.
Tack för ditt fina tips om upp och nervända krukodling. Ja får klura på hur jag skall göra den jordsäker upp till så att det inte droppar ner jord till grannen när jag vattnar eller regnar.
Ha det gott:)

Anelias hantverk sa...

Så härliga hjärtformar du har för olika ändamål!
Ha det bra!

Helena sa...

Tack för den ideén med gelehjärtan formen ska bara tömma den först bär emot att slänga o de är ju så söta blä...
Hälsn.Helena
som brukar titta in här ...

Snäckskalsdalen. sa...

Vilka fina idéer med hjärtformad krasse, har jag aldrig tänkt på, men det behövs lite krativt tänkande så som du har, för det.
Och vilken fin hjärtbakform, på Lidl, måste åka dit och titta.
Tack för ideéerna.
Agneta kram

Snäckskalsdalen. sa...

Hej igen!
Här kommer receptet på banankakan.

2 stora mogna bananer
50 gr smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
½ dl mjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel

Smält smöret, låt svalna.
Vispa ägg o socker.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker o kanel o rör ner.
Tillsät smör, mosade bananer, häll i mjölken.
Hälls i rund, smörad o bröad (med kokos brukar jag ta) form.
Grädda 40 - 50 min i 175 gr.

Lycka till, den är rätt god!

Agneta igen.

Ramgad vom Schönbuchrand sa...

wie immer tolle Ideen, so eine schöne Form, die fehlt mir auch noch, meine Kleine hat am Valentinstag Schokoherzen für den Liebling gebacken, mit toller Verzierung, aber die Herzen wären auch was gewesen, aber man ist ja steigerungsfähig. Bei uns ist es auch etwas kälter geworden, zwar ohne Regen und Schnee, aber ich hoffe auch bei uns kommt der Schnee nicht noch mal zurück. Lg

Annika Christensen sa...

Visst är de bra de där muffins formarna. Extra goda är nog din hjärtan. Synd att vi hann prata lie mera men jag är så koncentrerad när jag skall föreläsa.
Dessutom hade jag så ont i mitt öra att jag trodde nästan att jag inte skulle klara det.
Hade en fråga till dig men den tar jag via mejl.
Ha det gott
Annika

dicentra sa...

Vilka läckra vaniljhjärtan!
Sitter nästan o dreglar:-))
Smart att ta vara på gelehallon hjärtat.

Tittade avundsjukt på dina julrosor i förra inlägget.
Här är det fortfarande några dm snö på mina.
Längtar mig skogstokig efter våren nu!!

M-L